try buat kek coklat utk 2nd
time...uhhh tinggal ckt
je..resepi dh diubahsuai ikut
suka sendiri..hehe..rasa
sedap je tekak..kira ok la..
BAHAN- BAHAN
2 cawan tepung
gandum
2 sudu kecil
baking powder
2 cawan gula halus
4 biji telur gred
A @ ape2 je
250 gm buttercup@
1 cawan minyak jagung daisy
2 sudu kecil esen
vanilla
1 cawan serbuk
koko
1/2 cawan gula
halus
1/2 cawan air
panas
1 cawan susu kotak
dutch lady (kecil)
Cara-cara
- 1. Ayak tepung gandum, baking powder & serbuk coklat
- 2. Pukul butter dan gula hingga kembang dan masukan telur sebiji- sebiji,vanilla.
- 3. Masukkan bahan yg telah diayak
- 4. Masukkan susu dutch lady
- 5. Masukkan air panas
- 6. Masukan dalam loyang 9 x 9 dan bakar(suhu 180 darjah) @kukus selama 1 jam
- 7. Sejukan kek kemudian letak toping
- 8. Untuk toping satukan 100 gm coklat masak, 1 sudu besar susu pekat manis dan 3 sudu besar air panas dan cairkan secara double boiler hingga pekat dan curahkan diatas kek dan hiaskan ikut suka
- 9. Selesai